Kvinnor på gränsen

Det är en bok om gränsöverskridande, skriver Nina Burton som i livfulla små betraktelser berättar om banbrytande kvinnor i historien, från antikens Grekland till nutid.
Publicerad

Trots begränsningarna i kvinnornas möjligheter har hon hittat många som trotsade de av omgivningen satta ramarna. Några känner vi igen, som Hildegard av Bingen och Marie Curie, andra har försvunnit ur senare historieberättande.

Burton har funnit spännande levnadsöden som hon återupplivar i sina personligt skrivna essäer. Det är en vacker bok, med poetisk ton.

”Sedan jag hastigt sett mig om i historien kände jag nästan klaustrofobiskt hur små möjligheter en kvinna haft”, konstaterar Nina Burton, och man kan inte missa det engagemang som författaren känner för sina hjältinnor och deras gärning.

Den nya kvinnostaden

Burton, Nina
Albert Bonniers Förlag

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor