Historiskt korrekt

Publicerad
Jourhavande historiker

Rätt ska vara rätt. Så Dick Harrison, historieprofessor vid Lunds universitet med en legendarisk arbetskapacitet, har på sin fritid tagit sig an läsarfrågor som han fått via sin historieblogg på Svenska Dagbladet. Nu har han satt samman ett hundratal frågor med svar till en bok om kort sagt allt möjligt.

Personligen njuter jag av att botanisera i en sådan här bok, där man ramlar över saker som man inte ens visste att man borde veta: Hur många människor bodde i Sverige på medeltiden? När blev gräsmattor populära? Hur uppkom folkparkerna? Vad vet vi om turneringarnas historia?

Dick Harrison reder ut varje fråga på en eller ett par sidor, och sedan kastar man sig över nästa fråga, till exempel om hur vanligt cannabisrökande var under vikingatiden.

Garanterat allmänbildande. Och underhållande. 

Jourhavande historiker

Dick Harrison
Norstedts

Publicerad

Samhälle & kultur

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor