Demonstranter stöder djurförsök

Försök på djur räddar människor, hävdar motaktivister.
Publicerad

Det brukar vara motståndarna till djurförsök som anordnar demonstrationer och ropar slagord. Men i den brittiska universitetsstaden Oxford gick nyligen hundratals demonstranter ut på gatorna för att visa sitt stöd för experiment med djur.

Under de senaste två åren har djurrättsaktivister genomfört flera demonstrationer mot Oxford Universitys planer på att bygga ett nytt laboratorium för forskning som innefattar djurförsök.

– Massor av folk tycker att det är viktigt att medicinsk forskning kan använda försöksdjur, och nu har de sagt ifrån, säger Iain Simpson, presstalesman för organisationen Pro Test som anordnade demonstrationen.

I juni planerar organisationen en ny manifestation i Oxford.

Publicerad

Miljö & klimat

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor