Hur låter en koala?

Publicerad
Med informativa och medryckande texter, vackra, bilder och även ljudfiler, beskriver författaren 100 djurarter från hela världen. Boken har en integrerad ljudenhet där man kan knappa in det nummer djuret har i boken, och på så sätt få höra hur det låter. Det här är roligt för hela familjen, man kan till exempel ordna en gissningstävling under kulna höst- och vinterkvällar. De flesta skulle nog känna igen en varg på dess ylande, men hur många vet hur ett östligt spökdjur eller en australisk motorcykelgroda låter? Det här är en av bokens styrkor; författaren har valt djur som är intressanta, mytomspunna, eller djur som helt enkelt har spännande läten. Eftersom författaren begränsar sig till hundra arter så finns det dessutom utrymme för relativt utförliga beskrivningar av djuren, vilket är en trevlig kontrast till de kortfattade texter som förekommer i många böcker, som försöker ge en heltäckande bild av olika djurgrupper. Jan Pedersen är naturfotograf och ornitolog och har även gett ut en ljudbok som handlar om svenska fåglar.

Vilda djur

Pedersen, Jan
Bokförlaget Max Ström

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor