Annons

Halvtimme om dagen räcker

Många goda föresatser om att börja motionera går om intet när den otränade går ut för hårt och ledsnar.

Författare: 

Publicerad:

2004-04-01

Nu visar amerikanska forskare att en daglig halvtimmespromenad, motsvarande en sträcka på knappt tre kilometer, gjorde att stillasittande och överviktiga män och kvinnor höll vikten. De som rörde sig litet mer gick ner i vikt.

I studien ingick 120 överviktiga och stillasittande män och kvinnor mellan 40 och 65 år. De delades in i fyra grupper där två joggade (antingen 7,5 eller 12 kilometer per vecka) och en grupp promenerade en halvtimme per dag. Kontrollgruppen motionerade inte alls.

Studien pågick i åtta månader, och forskarna kunde påvisa en tydlig koppling mellan mängden fysisk aktivitet och hur mycket deltagarna gick ner i vikt. De som joggade gick ner mest, medan kontrollgruppen faktiskt gick upp i vikt under studiens gång. Resultaten presenteras i The Archives of Internal Medicine.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

2

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Hej!Jag håller på med en D-uppsats och har hittat två stycken intressanta artiklar. Nu undrar jag varför inte ni litteraturhänvisar så man kan hitta dessa artiklar i en vetenskplig artikel. De är ingen ide att läsa dem hos er när man sen inte kan hitta dem i orginal text med författare. MVH Sanne

Inte oväntat att studien kom fram till dessa resultat :P

Referens till studien hade jag gärna sett..

http://enhalvtimmeomdagen.se

Lägg till kommentar