Annons

I huvudet på vår bästa vän

Författare: 

Publicerad:

2017-08-17

Forskningen om hundens beteende har ökat närmast explosionsartat de senaste åren. Allt fler intresserar sig för hundens tänkande och förhållande till människan. Och det är förstås naturligt. I vart sjunde svenskt hushåll finns minst en hund som husdjur.

Den genomsnittliga hunden har i dag vandrat in från ladugården och stallet till husses och mattes säng. Den uppfattas som en familjemedlem som ofta får samma mat, samma kärlek, samma välfärdssjukdomar – och en plats i soffan.

I Hur tänker din hund? skriver biologen Bo Söderström om den senaste forskningen. Han berättar om allt från hur de första hundarna domesticerades för omkring 14 000 år sedan till labradorens till synes oändliga matglädje.

För den som vill lära känna sin fyrbenta kompanjon lite bättre är detta en lättläst och gedigen forskningsöversikt. Dessutom ger den hundägare många nyttiga tips om hundens beteende och hur det kan förändras.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)