Finns bushmeat i Europa?

Fråga: När jag var i Paris nyligen blev jag tillfrågad om jag ville följa med till en underjordisk klubb och äta afrikanskt apkött. Jag tackade nej, men fick aldrig klart för mig om erbjudandet var på skämt eller allvar. Kan man verkligen äta bushmeat i Europa?
Publicerad

**Svar:** Vilda djur har i alla tider jagats överallt på jorden. Det som gör bushmeat till ett problem är den stora omfattningen på vissa håll och att även skyddade arter jagas.

Frågeställarens bekanta kan ha menat allvar. En nylig totalgenomgång av ett par hundra flygpassagerare som anlände från Väst- och Centralafrika till Frankrikes största flygplats, Paris-Charles de Gaulle, visade att sju procent av dem försökte smuggla in bushmeat, främst från apa och myrkott. Studien är publicerad i tidskriften Conservation Letters. Uppskattningsvis smugglas omkring fem ton bushmeat in varje vecka bara på denna flygplats.

Publicerad

Miljö & klimat

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor