Sämre sex utan förhud

Manlig omskärelse gör sexlivet tråkigare för både män och kvinnor, enligt en ny studie.
Publicerad
**Omskärelse**. Bara män är närvarande vid denna judiska omskärelseceremoni i Tyskland. En tredjedel av världens män är omskurna.
Bild: Van der Stockt Laurent / EYEDEA / GAMMA / IBL

Män utan förhud har oftare problem att få orgasm, och kvinnor som lever med omskurna män rapporterar oftare om ett otillfredsställande sexliv. Det framgår av en dansk studie av 5 500 män och kvinnors sexerfarenheter som nyligen publicerades i International journal of epidemiology. Av de omskurna männen rapporterade 11 procent att de ofta hade svårt att nå orgasm, jämfört med 4 procent av dem med intakt förhud. Orsaken är troligen att omskurna män får mindre känsliga ollon.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor