Gitarrfodral och tatueringar fixar dejten

Publicerad

Klichén av trubaduren som kvinnornas favorit får nu vetenskapligt stöd av forskare vid Université de Bretagne-Sud i Frankrike. I en studie, publicerad i Psychology of music, gick en man runt och föreslog en dejt med 300 okända kvinnor. Vid kontaktförsöken bar mannen antingen ett gitarrfodral, en sportbag eller ingenting alls.

Sämst fungerade det att ragga med sportbag. Då gav 9 procent av kvinnorna honom sitt telefonnummer, vilket var färre än när han kom tomhänt, då 14 procent lämnade sitt nummer. Med gitarrfodralet i handen fick mannen däremot 31 procent av de tillfrågade kvinnornas telefonnummer.

Samma forskare konstaterar också att kvinnor med tatueringar upplevs som mer sexuellt villiga. I den studien fick kvinnor ligga på stranden och läsa en bok. Vissa gånger bar de en tatuering i svanken, andra gånger inte.

Fler män tog kontakt med kvinnorna när dessa var tatuerade. Intervjuer med unga män på stranden visade dessutom att en tatuering ökade sannolikheten för att männen skulle instämma i påståendet ”Jag tror att den här kvinnan skulle ha sex med mig på första dejten”.

Publicerad

Medicin & hälsa

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor