Annons

Perfekta spårhundar

Hybrid mellan hund och schakal ökar säkerheten inom ryskt flyg.

Författare: 

Publicerad:

2002-09-01
Vilda hunddjur har ett luktsinne som vida överglänser tamhundarnas. Sedan mitten av 1970-talet har ryska forskare arbetat med att korsa schakaler och hundar för att få fram brukshundar med överlägset luktsinne. De har nu lyckats få fram ett trettiotal unika hybrider som används vid bl a säkerhetsarbetet på flygplatser. De kontrollerar passagerare och genomsöker flygplan. Eftersom dessa hybrider är mindre än vanliga brukshundar kan de ta sig in i små skrymslen. Tjugo till trettio minuter i sträck orkar de arbeta innan de behöver vila.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar