Annons

Hitta landets mest natursköna platser

Författare: 

Publicerad:

2015-03-02

Martin Emtenäs är kanske mest känd som programledare för SVT-programmet ”Mitt i naturen”. Nu debuterar han som författare, och inte helt oväntat rör det sig om en naturbok. Upplev Sveriges natur är en guide till landets mest sevärda naturområden. Författaren beskriver naturområdena länsvis: från Falsterbo i Skåne till Abisko nationalpark i Norrbotten. Varje plats beskrivs i en huvudtext som kompletteras med faktarutor om det lokala växt- och djurlivet, resväg till platsen (inklusive gps-koordinater) och vilket tid på året som ger de bästa naturupplevelserna.

Texterna är välskrivna och inspirerande utan att bli alltför naturromantiska. Bildmaterialet håller högsta kvalitet. Bokens enda nackdel är formatet. Den är för stor och tung för att fungera som en fältguide. Man får hoppas att det snart kommer en pocketupplaga som ryms i ryggsäcken.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar