Hjärtats elektricitet

Publicerad

Bild: Marina Strocchi / King’s College London

Den datagenererade bilden visar hur elektrisk aktivitet sprider sig genom hjärtat. Varje linje i bilden är ett cellknippe och linjerna visar i vilken riktning den elektriska signalen färdas. Signalen startar i hjärtats förmak (överst) och rör sig till kamrarna.

Hjärtforskaren Marina Strocchi tog fram bilden vid King’s college London som en del i forskningen kring att förutsäga hur hjärtpatienter kommer att svara på en behandling. Bilden utsågs till 2023 års vinnare i en tävling som British heart foundation årligen arrangerar för att lyfta fram vetenskapliga bilder som rör forskning om hjärtat och cirkulationssystemet.

F&F i din mejlbox!

Håll dig uppdaterad med F&F:s nyhetsbrev!

Beställ nyhetsbrev

Prenumerera på Forskning & Framsteg!

10 nummer om året och dagliga nyheter på webben med vetenskapligt grundad kunskap.

Beställ idag
Publicerad

Medicin & hälsa

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor